Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

IQOS цигари на Philip Morris

IQOS-Philip-Morris

IQOS цигари на Philip Morris

„Иновативните“ IQOS цигари на Philip Morris си остават опасни за здравето

Philip Morris e компанията, собственик на най-продаваните марки цигари Marlboro и Parliament. През последните години се опитва да промени имиджа си от търговец на отровни продукти на здравословна компания, която се опитва да промени света към по-добро.

В края на 2017 година компанията обяви, че масово ще атакува българския пазар (основно с магазини в моловете) с новите iQOS електронни цигари. Разликата с електронните е, че тютюнът се нагрява до 350 градуса, но не повече, за да не се достигне температурата на изгаряне. Целта е да не се отделя дим, а само наситени с никотин изпарения, които пушещият инхалира. Тези цигари си остават вредни, което не отговаря на заглавията в медиите: „Настъпи ли времето на безвредните цигари?“.

Но едва стъпил този нов продукт на нашия пазар,

IQOS цигари на Philip Morris

той вече подлежи на сериозна критика от множество страни. Стана ясно, че американският регулаторен орган, който отговаря за храните и лекарствата (FDA) този месец (януари 2018 г.) е отхвърлил всякакви претенции за здравословните ефекти на новия продукт. Според органа не може да се предскаже какви ще са дълготрайните ефекти върху човешкото здраве на база предоставените данни от компанията. Световната здравна организация (СЗО) също потвърждава тази констатация и настоява проучванията на новия продукт да не се извършват от самата компания производител, а да са независими.

Историята е следната:
Филип Морис са излезнали пред FDA с искане IQOS продуктите им да се обявят за пъти по-безопасни от конвенционалните цигари. Би било супер за рекламата. За тази претенция те представят данни, че технологията им не произвежда дим, но това не означава, че рискът от развитие на тежки заболявания е редуциран. Може да се окаже обратното. Те трябва да докажат тези претенции с клинични проучвания, а до този момент си остават опасни. Затова претенцията им е отхвърлена с 8 гласа и 1 въздържал се.

Но това не са електронни цигари. Да не се бъркат понятията. При електронните цигари е доказано, че са по-безопасни.

Най-правилният съвет е пушачите да спрат да пушат каквито и да е цигари!

Тази статия е публикувана от    на 28.01.2018г. в блога 6nine.net

 

Вашият коментар

Молим Ви, да се запознаете с "Политиката ни за защита на личните данни и бисквитките" и с "Общите правила за използване на онлайн магазин VaperBG.com", и да направите своя избор. Ако продължите да използвате сайта, се съгласявате с новите правила и условия.